
关于英语二的新题型则是考察了信息匹配题,这也是信息匹配题继2019年后时隔三年再次出现在考研英语二的新题型中。同学们看着试卷上比单篇阅读篇幅还长的新题型,可能会心生退缩。但新题型其实是重技巧的一类题型,只要掌握其做题方法,得分情况就能相对稳定。以2019年英语二新题型为例:
How seriously should parents take kids’ opinions when searching for a home?
(Para 1)In choosing a new home, Camille McClain’s kids have a single demand: a backyard.
(Para 2)McClain’s little ones aren’t the only kids who have an opinion when it comes to housing, and in many cases youngsters’ views weigh heavily on parents’ real estate decisions, according to a 2018 Harris Poll survey of more than 2,000 U.S. adults.
(Para 3)While more families buck an older-generation proclivity to leave kids in the dark about real estate decisions, realty agents and psychologists have mixed views about the financial, personal and long-term effects kids’ opinions may have.
(Para 4)The idea of involving children in a big decision is a great idea because it can help them feel a sense of control and ownership in what can be an overwhelming process, said Ryan Hooper, a clinical psychologist in Chicago.
(Para 5) “Children may face serious difficulties in coping with significant moves, especially if it removes them from their current school or support system,” he said.
(Para 6)Greg Jaroszewski, a real estate broker with Gagliardo Realty Associates, said he’s not convinced that kids should be involved in selecting a home—but their opinions should be considered in regards to proximity to friends and social activities, if possible.
(Para 7)Younger children should feel like they’re choosing their home—without actually getting a choice in the matter, said Adam Bailey, a real estate attorney based in New York.
(Para 8)Asking them questions about what they like about the backyard of a potential home will make them feel like they’re being included in the decision-making process, Bailey said.
(Para 9)Many of the aspects of homebuying aren’t a consideration for children, said Tracey Hampson, a real estate agent based in Santa Clarita, Calif. And placing too much emphasis on their opinions can ruin a fantastic home purchase.
(Para 10) “Speaking with your children before you make a real estate decision is wise, but I wouldn’t base the purchasing decision solely on their opinions,” Hampson said.
(Para 11)The other issue is that many children—especially older ones—may base their real estate knowledge on HGTV shows, said Aaron Norris of The Norris Group in Riverside, Calif.
(Para 12) “They love Chip and Joanna Gaines just as much as the rest of us,” he said. “HGTV has seriously changed how people view real estate. It’s not shelter, it’s a lifestyle. With that mindset change come some serious money consequences.”
(Para 13)Kids tend to get stuck in the features and the immediate benefits to them personally, Norris said.
(Para 14)Parents need to remind their children that their needs and desires may change over time, said Julie Gurner, a real estate analyst with FitSmallBusiness.com.
(Para 15) “Their opinions can change tomorrow,” Gurner said. “Harsh as it may be to say, that decision should likely not be made contingent on a child’s opinions, but rather made for them with great consideration into what home can meet their needs best—and give them an opportunity to customize it a bit and make it their own.”
(Para 16)This advice is more relevant now than ever before, even as more parents want to embrace the ideas of their children, despite the current housing crunch.
| [A] remarks that significant moves may pose challenges to children. | |
| 41. Ryan Hooper | [B] says that it is wise to leave kids in the dark about real estate decisions. |
| 42. Adam Bailey | [C] advises that home purchases should not be based only on children’s opinions. |
| 43. Tracey Hampson | [D] thinks that children should be given a sense of involvement in home-buying decisions. |
| 44. Aaron Norris | [E] notes that aspects like children’s friends and social activities should be considered upon home-buying. |
| 45. Julie Gurner | [F] believes that home-buying decisions should be based on children’s needs rather than their opinions. |
| [G] assumes that many children’s views on real estate are influenced by the media. |
将题干所涉及段落全部找齐后,就可以开始阅读A-G七个选项,阅读时有意识勾画出每个选项之间的不同之处,勾画时最好以意群为主。且在此之前我们就已读过标题,知道本文会多出涉及“买房、孩子和意见”,因此需多多关注此三处表述以外的内容。如A项提到“significant moves,pose challenges”,B项提到“leave kids in the dark”, C项提到“not be based only on children’s opinions”, D项提到“children should be give a sense of involvement”, E项提到“children’s friends and social activities”, F项提到“children’s needs rather than their opinions”, G项提到“influenced by the media”。勾画好选项之后,只需要从41题开始去各人名相对应的段落,找出能与A-G匹配的文章内容。
41题出现的第5段中就提到了“significant moves”和“serious difficulties”与A项的“significant moves,pose challenges”相对应,故41题选A。42题出现的第8段中出现了“they’re be included in...”与 D项中的 a sense of involvement,参与感,相匹配,因此42题选D。43题出现的第9段提到了“home-buying aren’t a consideration for children”可能会诱导同学们选择B项的“leave kids in the dark”,但43题对应9、10两段,再往第10段可以看到该人物又说道“I wouldn’t base the purchasing decision solely on their opinions”,因此此人的观点是会在买房时考虑孩子的观点,但不会只考虑孩子的看法,与C项提到的“not be based only on children’s opinions”相呼应,故43题应选择C项。而44题对应的11、12、13段中反复提及了HGTV,并提到HGTV changed how people view...,故与G项的“influenced by the media”相对应,44题选择G。最后45题对应的15段中提到“meet their needs best”与 F项的“children’s needs”相匹配,故45题选择F项。
综上所述,新题型虽然篇幅看着比单篇阅读理解更长,但由于其技巧性极强,故我们无需逐句阅读甚至翻译全文,掌握了解题技巧与方法,做题会更有效率。
考研实用工具推荐
1、考研院校专业匹配查询系统
2、近4年全国各在招院校专业复试分数线查询
3、历年调剂信息查询
4、历年各院校专业目录查询
5、历年各院校报录比查询
6、历年各院校参考书目录查询
免责声明:本站所提供的内容均来源于网友提供或网络搜集,由本站编辑整理,仅供个人研究、交流学习使用,不涉及商业盈利目的。如涉及版权问题,请联系本站管理员予以更改或删除。




