
| 中公618精品低价课专区 | |
| 免费参加政治英语数学热门专业课模考 | 在职考研资料包1元购 |
| 1元购在校生考研资料包 | 暑期学习资料包1元购 |
| 1元购管硕上分资料包 | 英语阅读解题技巧1元购 |
今天跟大家分享的是段落推断题的解题方法。首先同学们需要了解什么样的题叫做堕落推断题。老师把段落推断题常见的提问方式总结如下:
1. What can we infer from the X paragraph? (2005 Text1)
2. It can be inferred from Paragraph X that (2017 Text 3)
3. The author argues in Paragraph X that .(2018 Text 3)
4. We can conclude from the X paragraph that .(2007 Text 2)
5. Which of the following is true according to Paragraph X?(2013 Text 2)
其实本质上大家只要记住:只要是对于整个段落最核心信息的考察,那么就是段落推断题。
解题步骤分三步:1.找段中转折 2. 段首句 3. 段末句
我们以一道例题为例来感受一下。
例: Which of the following is true according to Paragraph 5?
[A] The interest in science fiction is on the rise.
[B] Arc helps limit the scope of futurological studies.
[C] Technology offers solutions to social problems.
[D] Our immediate future is hard to conceive.
原文:Perhaps willfully, it may be easier to think about such lengthy timescales than about the more immediate future. The potential evolution of today's technology, and its social consequences, is dazzlingly complicated, and it's perhaps best left to science fiction writers and futurologists to explore the many possibilities we can envisage. That's one reason why we have launched Arc, a new publication dedicated to the near future.
这道题的论点句在段首句:Perhaps willfully, it may be easier to think about such lengthy timescales than about the more immediate future. 对应选项后发现D选项是最符合的。原文说的是:相比于更近的未来,更长远的事情考虑起来更容易。D选项说的就是我们最近的未来更容易设想。
另外其他选项当同学们对于答案不是十分确定的时候,我们可以选择进行反向排除。A选项The interest in science fiction is on the rise.属于无中生有,原文并未提及对于科幻小说的兴趣。B选项 Arc helps limit the scope of futurological studies.来自于原文最后一句话,原文并未提及限制了未来研究的范围。C选项Technology offers solutions to social problems.属于常识性干扰选项,科技为社会问题提供了解决方案,但原文并未提及。所以正确选项为D选项。
相信今天通过老师的讲解,同学们对于词法相关的基础知识有了非常清晰的了解。大家可以发现我们掌握了语法相关的知识就可以快速的抓住句子的主干进而帮助同学们理解句子的含义!
考研实用工具推荐
1、考研院校专业匹配查询系统
2、近4年全国各在招院校专业复试分数线查询
3、历年调剂信息查询
4、历年各院校专业目录查询
5、历年各院校报录比查询
6、历年各院校参考书目录查询
免责声明:本站所提供的内容均来源于网友提供或网络搜集,由本站编辑整理,仅供个人研究、交流学习使用,不涉及商业盈利目的。如涉及版权问题,请联系本站管理员予以更改或删除。




