
The Olympic launched first in 1910, followed by the Titanic in 1911, and lastly the Britannic in 1914. The ships had nine decks, and White Star Line decided to focus on making them the most luxurious ships on the water.
Stretching 269.13 meters, the Olympic class ships were wonders of naval technology, and everyone thought that they would continue to be so for quite some time. However, all suffered terrible accidents on the open seas. The Olympic got wreaked before the Titanic did, but it was the only one to survive and maintain a successful career of 24 years. The Titanic was the first to sink after famously hitting a huge iceberg in 1912. Following this disaster, the Britannic hit a naval mine in 1916 and subsequently sank as well.
Each ship was coal-powered by several boilers constantly kept running by exhausted crews below deck. Most recognizable of the ship designs are the ship’s smoke stacks, but the fourth stack was actually just artistic in nature and served no functional purpose. While two of these ships sank, they were all designed with doucle hulls(船体) believed to make them “unsinkable”, perhaps a mistaken idea that led to the Titanic’s and the Britannic’s tragic end.
The Olympic suffered two crashes with other ships and went on to serve as a hospital ship and troop transport in World War I. Eventually, she was taken out of service od 1935, ending the era of the luxurious Olympic class ocean liners.
51. What does the passage say about the three Olympic class ships?
A) They performed marvellously on the sea.
B) They could all break the ice in their way.
C) They all experienced terrible misfortunes.
D) They were models of modern engineering.
52. What did White Star Line have in mind when it purchased the three ships?
A) Their capacity of sailing across all waters.
B) The utmost comfort passengers could enjoy.
C) Their ability to survive disasters of any kind.
D) The long voyages they were able to undertake.
53. What is said about the fourth stack of the ships?
A) It was a mere piece of decoration.
B) It was the work of a famous artist.
C) It was designed to let out extra smoke.
D) It was easily identifiable from afar.
54. What might have led to the tragic end of the Titanic and the Britannic?
A) Their unscientific designs.
B) Their captains' misjudgment.
C) The assumption that they were built with the latest technology.
D) The belief that they could never sink with a double-layer body.
55. What happened to the ship Olympic in the end?
A) She was used to carry troops.
B) She was sunk in World WarⅠ.
C) She was converted into a hospital ship.
D) She was retired after her naval service.
——摘自2018年6月英语四级试题卷一
【参考答案】
51.C) They all experienced terrible misfortunes.
解析:题干关键词the three Olympic class ships。根据顺序原则回原文定位到第一段最后一句话 “All in all, the Olympic class ships were marvels of sea engineering, but they seemed cursed to suffer disastrous fates。”重点在but转折后,文意这三艘船似乎都被诅咒遭遇遭遇灾难性的命运。故答案选择C.terrible misfortunes是 disastrous fates的同义转换。
52.B) The utmost comfort passengers could enjoy.
解析:题干大意白星航运公司在购买三艘船时考虑到了什么?定位句:“White Star Line decided to focus on marking them the most luxurious ships on the water。”想要他们成为水上最奢华的船。据此答案选择B。
53.A) It was a mere piece of decoration。
解析:根据关键词 the fourth stack of the ships。定位到“but the fourth stack was actually just artistic in nature and served no functional purpose。 ”文意第四个栈有艺术感但是没有任何功能性的用途。故答案选择A。
54.A) Their unscientific designs.
解析:题干大意是什么可能导致了Titanic和Britannic的悲剧。定位到原文 “they were all designed with double hulls (船体) believed to make them “unsinkable”, perhaps a mistaken idea that led to the Titanic‘s and the Britannic’s tragic end。” 故选择A,正是这种不科学的设计导致其覆亡。原文double hulls指双船体,选项D中为double layer body为双层船体,二者不是同一概念,故排除选项D。
55.D) She was retired after her naval service。
解析:问题奥林匹克船最后发生了什么。定位句“Eventually, she was taken out of service in 1935。”taken out of service和retired 同义词转换,故选择D。

1、考研院校专业匹配查询系统
2、近4年全国各在招院校专业复试分数线查询
3、历年调剂信息查询
4、历年各院校专业目录查询
5、历年各院校报录比查询
6、历年各院校参考书目录查询
免责声明:本站所提供的内容均来源于网友提供或网络搜集,由本站编辑整理,仅供个人研究、交流学习使用,不涉及商业盈利目的。如涉及版权问题,请联系本站管理员予以更改或删除。





