dyjh365 

 

 二维码名片

2022大学四六级答题技巧:通过试题解析篇章听力解题技巧

来源:四川中公考研 2021-06-06

考研答疑  |  免费领好课入口

2022考研智能择校择专业匹配系统入口    2022考研全年备考资料包免费下载入口

Passage Two
v 听力原文
[19] An endangered species of whale is experiencing a small baby boom off the coast of America.
The North Atlantic right whale is one of the rarest species of whale on the planet, numbering only about 411. But the Center for Coastal Studies said Friday that its aerial survey team spotted a mom with two babies in Cape Cod Bay a day earlier. That brings the number seen in nearby waters alone this year to three. That’s big news because the whale’s population has been falling, and no baby whales were seen last year. In all, seven baby whales have been spotted so far this year.
[20] The whale population has become endangered due to commercial whaling activities in recent years. This is because they are sometimes hunted for their meat or their skin. Over-hunting could lead to the disappearance of the whale population, possibly causing major problems to the global food chain.
[21] The whales give birth off the southeast coast of America in the winter and travel to feeding grounds off the northeast coast in the early spring. Northeast coast is a critically important source of food. The animals often feed close to shore. This provides watchers on land with unbeatable views of one of the rarest of marine mammals. It’s illegal to get within 1,500 feet of the animals without a federal research permit, so whale watchers are discouraged from attempting to get close to the whales.
Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.
Q19: What do we learn from the passage about the North Atlantic right whale?
Q20: What has caused the decline of the whale population in recent years?
Q21:Why do the whales travel to the northeast coast of America in the early spring?
【解析】
19. D)项意为:它的种群数量目前呈现增长迹象。D)项signs of increase同义替换第1段中的a small baby boom,且第2段明确第1段濒危鲸鱼(An endangered species of whale)指的是“北大西洋露脊鲸”(The North Atlantic right whale)。故选D)项。
20. C)项意为:商业捕捞。C)项关键词Commercial hunting同义替换第3段第一句中的commercial whaling activities。故选C)项。
21. B)项意为:为了觅食。B)项关键词food同义替换第4段第一句中的feeding。故选B)项。
Passage Three
v 听力原文
An average person consumes 144 pints of milk a year, but 40% of that is poured onto cereal. And 60% of those people are children. But what was once advertised as nutritious is becoming unpopular. [22] Americans drink 37% less milk than they did in the 1970s. And in the UK, dairy consumption overall has fallen by a third in the past 20 years.
Milk is increasingly being described in a negative light. A recent blog suggested:[23] “Maybe people are drinking less milk because it is poisonous to many of us.”
Lactose is the sugar found in milk and dairy products. It needs a series of complex proteins to break it down. [24] Without enough of these proteins, the lactose is broken down by bacteria in the human body. This can cause physical pain and produce gas in the stomach. However, after we have finished breast or formula feeding, most of us don’t continue producing the complex proteins in our body, which are necessary to break down the lactose.
Despite the problems in digesting milk, it does provide many benefits. [25] Milk is nutritious. It contains vitamins A and D, as well as protein and isn’t full of calories.
You can test yourself by drinking a large glass of milk. If you get sick in your stomach within the next 24 hours, you are lacking the proteins to digest milk.
Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.
Q22: What does the passage say about Americans?
Q23: How do Americans and British people think of milk nowadays?
Q24: Why does drinking milk cause pain in some people?
Q25: What does the passage say is a benefit of milk?
【解析】
22. C)项意为:他们的牛奶消费量如今有所减少。首题关注开篇,再结合题目问题,题目问到关于美国人,这篇文章说了什么?文章首段第四句指出“美国人现在的牛奶饮用量比上世纪70年代减少了37%”,C)项consume less milk these days同义替换首段第四句中的drink 37% less milk than they did in the 1970s。故选C)项。
23. A)项意为:它不像过去认为的那么健康。A)项关键词not as healthy as once thought同义替换第2段第二句中的poisonous。故选A)项。
24. C)项意为:他们缺乏消化它所必需的蛋白质。文章第3段第三句和第四句点明缺乏蛋白质的后果:乳糖被人体中的细菌分解,引发身体疼痛。C)项They lack the necessary proteins to digest it是对第3段第三句和第四句的总结。故选C)项。
25. B)项意为:它能提供一些必要的营养。文章第4段第二句说明牛奶是有营养的,第三句说明牛奶含维生素A、D及蛋白质且热量低。B)项It provides some necessary nutrients是对第4段第二句和第三句的总结。故选B)项。
考研实用工具推荐
1、
2022考研院校专业匹配查询系统
2、近4年全国各在招院校专业复试分数线查询
3、历年调剂信息查询
4、历年各院校专业目录查询
5、历年各院校报录比查询
6、历年各院校参考书目录查询

阅读全文

 免责声明:本站所提供的内容均来源于网友提供或网络搜集,由本站编辑整理,仅供个人研究、交流学习使用,不涉及商业盈利目的。如涉及版权问题,请联系本站管理员予以更改或删除。

分享到

下一篇:2022大学四六级考试备考到底应给如何准备?


四川中公考研

成都市武侯区科华北路62号力宝大厦3楼南区

网址:sc.kaoyan365.cn

预约参观:加微信dyjh365

咨询时间

周一至周日 9:00-18:00 全年无休

  • 川大学习中心
  • 双流学习中心
  • 绵师学习中心
  • 郫县学习中心
  • 川师学习中心
  • 郫县学习中心
  • 南充学习中心
  • 川师学习中心
  • 理工学习中心
  • 乐山学习中心
  • 温江学习中心
  • 宜宾学习中心
  • 传媒学习中心
  • 简阳学习中心
  • 成大学习中心
  • 金堂学习中心
  • 彭山学习中心
  • 川大望江学习中心

    地址:武侯区科华北路62号力宝大厦3楼南区

    电话:13408553731

  • 双流学习中心

    地址:成都市双流区大件路文星段25号

    电话:13683437962

  • 绵师教学点

    地址:磨家校区双圣小区A区42栋2楼中公教育

    电话: 08162296886

  • 郫县教学点

    地址:西华大学西华记忆中国移动营业厅内

    电话:19508124705

  • 川师成龙教学点

    地址:川师成龙校区西门云立方附205中公教育

    电话:19508170670

  • 旅游学院教学点

    地址:四川旅游学院继续教育学院一层考研服务中心

    电话:19508170670

  • 南充西华师范大学教学点

    地址:南充市顺庆区师大路华府丽都一单元10楼

    电话:15583027321

  • 川师狮子山教学点

    地址:南门校园广场3楼A3-10

    电话:15982307862

  • 成都理工大学教学点

    地址:成都市成华区民兴路830号理工东苑中公教育

    电话:17711076409

  • 乐山成理工院教学点

    地址:肖坝街道青衣路33号新业中心写字楼12楼中公教育2092298

    电话:0833-2092298

  • 成都温江教学点

    地址:四川省成都市温江区南熏大道3段863号2楼

    电话:19508173206

  • 宜宾教学点

    地址:宜宾市临港科教公元π二楼

    电话:13716324244

  • 市区教学点

    地址:宜宾叙州区南岸重百新世纪百货13楼

    电话:13716324244

  • 成都传媒学院教学点

    地址:美乐广场一栋二楼中公教育

    电话:17380142420

  • 简阳教学点

    地址:吉利学院校内青春馆三楼(创新创业孵化中心)

    电话:15283737083

  • 成都大学教学点

    地址:请拨打下方电话亲自来接

    电话:15680688021

  • 成都金堂教学点

    地址:成都文理学院国教楼1楼104办公室

    电话:18981881686

  • 彭山教学点

    地址:眉山市彭山区锦江大道1号四川大学锦江学院

    电话:17381826465


关于中公考研| 电脑端| 网站地图| 返回首页

地址:北京市海淀区学清路23号汉华世纪大厦B座

Copyright©1999-2016 北京中公教育科技有限公司.All Rights Reserved

返回
顶部
 在线咨询  电话咨询  预约院校
 
 
择校预约
四川中公考研预约咨询:择校择专业 跨专业报考 个性化问题解答
获取验证码