地市
新都考研辅导班

 地址:新都镇兴乐北路1288号派都广场A座4楼17号

 电话:028-82005799/19938477370

宜宾考研辅导班

 地址:宜宾市翠屏区东街与民主路路口名城商城4楼

 电话:028-82005799

雅安考研辅导班

 地址:雅安市雨城区大地影院2楼

 电话:028-82005799/18141378923

乐山考研辅导班

 地址:乐山市中区老公园总工会5楼(老年大学旁)

 电话:028-82005799/18188343237

绵阳考研辅导班

 地址:绵阳市涪城区西南科技大学新区青阳中街14号

 电话:028-82005799/17740904611/18111651643

南充考研辅导班

 地址:南充市师大路一段210号华府丽都

 电话:028-82005799/17719811995

 您所在的位置:四川中公考研 > 备考资料 > 考研试题 > 2021考研英语一阅读理解试题及答案解析(中公考研版)

2021考研英语一阅读理解试题及答案解析(中公考研版)

发布日期:2020-12-30 15:25:14  来源:四川考研网

Text 4

From the early days of broadband, advocates for consumers and web-based companies worried that the cable and phone companies selling broadband internet connections had the power and incentive to favor their own or their partners’ websites and services over those of their rivals. That’s why there has been such a strong demand for rules that would prevent broadband providers from picking winners and losers online, preserving the freedom and innovation that have been the lifeblood of the internet.

Yet that demand has been almost impossible to fill—in part because of pushback from broadband providers, ..., it only prolonged the fight. At issue before the U.S. Court of Appeals for the District of Columbia Circuit was the latest take of the Federal Communications Commission (FCC) on net neutrality, adopted on a party-line vote in 2017. The Republican-penned order not only eliminated the strict net neutrality rules the FCC had adopted when it had a Democratic majority in 2015, but rejected the commission’s authority to require broadband providers to do much of anything beyond disclosing information about their services. The order also declared that state and local governments couldn’t regulate broadband providers either.

The commission argued that the Federal Trade Commission and the U.S. Department of Justice would protect consumers and websites against anti-competitive behavior, such as a broadband-providing conglomerate like AT&T favoring its own video-streaming service at the expense of Netflix and Apple TV. Yet the FCC also ended the investigations of broadband providers that imposed data caps on their rivals’ streaming services but not their own.

On Tuesday, the appeals court unanimously upheld the 2017 order deregulating broadband providers, ...,” and said Congress or the Supreme Court could intervene to “avoid trapping internet regulation in technological anachronism.”

In the meantime, the court threw out the FCC’s attempt to block all state rules on net neutrality, while preserving the commission’s power to preempt individual state laws that undermine its order. ..., which enacted a tough net neutrality law in the wake of the FCC’s abdication.

The endless legal battles and back-and-forth at the FCC cry out for Congress to act. It needs to give the commission explicit authority once and for all to bar broadband providers from meddling in the traffic on their network and to create clear rules protecting openness and innovation online.

36. There has long been concern that broadband providers would ______.

A.  bring web-based firms under control

B.  slow down the traffic on their network

C.  show partiality in treating clients

D.  intensify competition with their rivals

37. Faced with the demand for net neutrality rules, the FCC ______.

A.  sticks to an out-of-date order

B.  takes an anti-regulatory stance

C.  has issued a special resolution

D.  has allowed the states to intervene

38. What can be learned about AT&T from Paragraph 3?

A.  It protects against unfair competition.

B.It engages in anti-competitive practices.

C.  It is under the FCC’s investigation.

D.  It is in pursuit of quality service.

39. Judge Patricia Millett argues that the appeals court’s decision ______.

A.  focuses on trivialities

B.  conveys an ambiguous message

C.  is at odds with its earlier rulings

D.  is out of touch with reality

40. What does the author argue in the last paragraph?

A.  Congress needs to take action to ensure net neutrality.

B.  The FCC should be put under strict supervision.

C.  Rules need to be set to diversify online services.

D.  Broadband providers’ rights should be protected.

36. 【答案】C(show partiality in treating clients)

【解析】本题为细节题。根据题干关键词long been concern that broadband providers定位到第一段①句:From the early days of broadband, advocates for consumers and web-based companies worried that the cable and phone companies selling broadband internet connections had the power and incentive to favor their own or their partners’ websites and services over those of their rivals,题干中long与文中From the early days of broadband对应,concern与worried对应,the cable and phone companies selling broadband internet connections与broadband providers对应。show partiality in treating clients(不公平对待客户)是对favor their own or their partners’ websites and services over those of their rivals(相对于竞争对手的网站和服务,它们偏袒自己或合作伙伴的)的合理推断。所以本题选C。

 


免责声明:本站所提供的内容均来源于网友提供或网络搜集,由本站编辑整理,仅供个人研究、交流学习使用,不涉及商业盈利目的。如涉及版权问题,请联系本站管理员予以更改或删除。

【责任编辑:李万鑫】

备考福利站

  • 公共课
  • |专业课
课程系列 班次名称 价格 免费开通
考研政治网络课堂 2026政治考研备考指导课 39  免费开通
考研政治五年试题精讲 199  免费开通
考研英语网络课堂 2026考研英语备考指导课 39  免费开通
考研英语(一、二)五年试题精讲 199  免费开通
考研数学网络课堂 2026考研数学备考指导课 39  免费开通
考研数学五年试题精讲 199  免费开通
考研数学常用公式整理 39  免费开通
23专业课精品课 311教育学考研入门课 11  免费开通
333教育综合考研入门课 11  免费开通
法律硕士(非法学)考研入门课 11  更多课程
课程系列 班次名称 价格 免费开通
经济学精品班 金融学考研入门课 咨询  免费开通
教育学精品班 经济学(初级)考研入门课 19  免费开通
经济学(中级)考研入门课 19  免费开通
法学精品班 法律硕士(非法学)考研入门课 19  免费开通
13大热门专业课备考抢学包 19  免费开通
管理学精品班 管理学考研入门课 19  免费开通
社会工作考研入门课 19  免费开通
 2026考研乐学先锋

乐学先锋;实战式教学;陪伴式督学;考研轻松学;提供差异化考研辅导。GO>

 2026星月鹿鸣班

个性化1对1,针对性点对点,集训强化厚积薄发GO>


搜索
  •  




报考信息

备考指导

四川中公考研

 武侯区科华北路62号力宝大厦3楼(南区观光电梯直达)

 福利:四六级考研网课领取

 电话:400-9710-111

咨询时间

周一至周日 9:00-18:00 全年无休在线客服

成都考研辅导班,成都考研政治辅导 成都考研数学辅导 成都数学考研辅导班,成都考研辅导班环境 考研辅导班,成都考研公共课辅导

 
 
择校预约
四川中公考研预约咨询:择校择专业 跨专业报考 个性化问题解答
获取验证码